Bulgarian English Russian
News Events
Болница "Тракия" обявява свободни места за лекари-специализанти
Болница
“МБАЛ ТРАКИЯ” ЕООД, гр. Стара Загора на основание чл.17, ал.1 и ал. 3 от Наредба №1 от 22.01.2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването, обявява следните свободни длъжности за лекар–специализант в лечебното заведение с място на работа гр. Стара Загора, както следва:  Лекар, специализант по „Акушерство и гинекология” към отделение по Акушерство и гинекология със зачисляване към МУ Варна - 1 място.  Лекар, специализант по Съдова хирургия към отделение по Съдова хирургия със зачисляване към МУ Варна - 1 място.
SEE MORE
Лазер разбива камъни в бъбреците и уретрата в Болница "Тракия"
Лазер разбива камъни в бъбреците и уретрата в Болница
Eдин от най-модерните и атравматични методи за разбиване на камъни в бъбреците и уретрата - с лазер, се прилага успешно в Урологичния сектор на Болница „Тракия“ в Стара Загора. Дo миналата година лазерната процедура се прилагаше само за разбиване на камъни в пикочния мехур и уретрата, но след закупуване на рентгенологична апаратура и дооборудване на инструментариума, в отделението се третират и камъни в бъбреците. Използва се лазерен литотриптер на един от водещите производители на медицинска апаратура в тази област Cook Medical. От 7 години отделението разполага и с ултразвуков литотриптер. Това позволява при всеки един случаи да се подходи индивидуално според различните особености - анатомия, големина, брой на конкрементите, разположение.
SEE MORE
Стара Загора благодари на медиците с изложба, запечатала лицата на героите в бяло
Стара Загора благодари на медиците с изложба, запечатала лицата на героите в бяло
На 7 април – Световният ден на здравето, 30 пана с фотоси, запечатали лицата на медиците, борещи се всекидневно за живота на своите пациенти в ковид отделенията на старозагорските болници, бяха разположени по централната пешеходна зона в Града на липите. Фотографиите показват в работна обстановка лекари, медицински сестри, санитари и специалисти по здравни грижи от четирите болници в Стара Загора, в които има разкрити ковид отделения – УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“, МБАЛ „Тракия“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, Медицински комплекс „Берое“, както и много от общопрактикуващите лекари, които също са на първа линия в борбата със заразата.
SEE MORE
Честит 7 април, Ангели на Светлината!
Честит 7 април, Ангели на Светлината!
Вече втора година те нямат лица... Спасените пациенти ги наричат "ангели на светлината". Може би заради еднаквите бели костюми, шапки, маски, ръкавици и шлемове, с които са принудени да работят почти денонощно в препълнените ковид отделения на болниците - всички медици изглеждат еднакви. И само очите говорят. През тях минават горестта и надеждите на всеки един пациент – когато оздравее, щастието на неговите близки и приятели. И драскотина в душите им от мъката по всеки изгубен човешки живот. В паметта на медиците те няма как да останат просто статистика. Защото борбата за всяка секунда надежда се помни докрай.
SEE MORE
Болница "Тракия" с безплатни прегледи срещу ендометриоза през април
Болница
В Световния месец за борба с ендометриозата и за подкрепа на репродуктивното здраве при жените Акушеро-гинекологичното отделение на Болница „Тракия“ се включва в инициативата на Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“. Трима специалисти по акушерство и гинекология от лечебното заведение – Д-р Калина Пиперкова, д-р Пламен Янев и д-р Ясен Трифонов, ще извършат безплатни прегледи на общо 20 девойки и жени в детеродна възраст.
SEE MORE
Лечение на сколиоза с метода "Шрот" се прилага в Болница "Тракия"
Лечение на сколиоза с метода
Мануалният терапевт от отделението по „Физиотерапия и ребахилитация“ на Болница „Тракия“ – Стела Тошева, е един от малкото сертифицирани специалисти в област Стара Загора за прилагане на наложения в Европа ефективен метод за корекция на сколиоза и кифоза, известен като методът „Шрот“. Терапията е подходяща най-вече за деца и младежи над 8 години и с изкривяване до 40-50 градуса. Преди всичко обаче е важна правилната диагностика и прясна рентгенография. Системата „Шрот“ съчетава мануални техники с физически упражнения със и без уреди и специфичен начин на дишане. Целта е да се постигне 3D-корекция на гръбначния стълб, чрез дишане и асиметрични упражнения.
SEE MORE
1 2 3 ... 55